02 de agost de 2019
02.08.2019
Regió7

Trump anuncia un aranzel del 10% als productes xinesos

Les noves taxes s'aplicaran a les importacions exemptes de gravàmens

01.08.2019 | 23:36
Trump, ahir, amb el president de Mongòlia, Battulga Khaltmaa

El president dels Estats Units, Donald Trump, va anunciar ahir que el país nord-americà imposarà un aranzel del 10% sobre 300.000 milions de dòlars (270.581,8 milions d'euros) d'importacions de productes procedents de la Xina a partir de l'1 de setembre.

Al seu compte de Twitter, el mandatari va assegurar que les negociacions amb Pequín segueixen el seu curs i va tornar a criticar que la Xina intentarà renegociar el preacord a què havien arribat fa tres mesos.

«Els nostres representants acaben de tornar de la Xina, on han tingut converses constructives sobre un futur acord comercial. Pensàvem que ja havíem arribat a un acord amb la Xina fa tres mesos però, tristament, la Xina va decidir renegociar l'acord abans de signar-lo», va afirmar Trump en un tuit. «La Xina va acceptar comprar productes agrícoles dels Estats Units en grans quantitats, però això no ha passat. A més, el meu amic el president Xi va afirmar que pararia la venda de fetanil als Estats Units, cosa que mai va passar», va afegir.

Els aranzels del 10% sobre 300.000 milions de dòlars de productes importats de la Xina s'aplicaran sobre el percentatge d'exportacions encara exempt de gravàmens. Els 250.000 milions de dòlars (225.484.000 d'euros) restants seguiran estant subjectes a un aranzel del 25%, segons ha informat el president dels Estats Units. «Esperem continuar el diàleg positiu amb la Xina per a un ampli acord comercial, i crec que el futur entre els nostres dos països serà molt brillant», va afegir Trump.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit