La consellera de Presidència de la Generalitat, Meritxell Budó, aposta perquè el procés «d'endreça» de l'espai polític postconvergent culmini amb JxCat com a «un únic partit». «Si no, no està clar el missatge de com s'està endreçant», va afirmar durant una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), en la qual va plantejar que el PDeCAT -del qual és associada- i la Crida sobrevisquin com a «espais de pensament».

Per a Meritxell Budó, JxCat és un «paraigua» que recull «les diferents sensibilitats», la qual cosa el converteix en un espai vàlid perquè hi «conflueixin» el PDeCAT i la Crida.

Tot i que va assegurar que el lideratge de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont dins de JxCat «és indiscutible», Budó va recordar que «malauradament és a l'exili» i que, per tant, cal algú que «pugui fer feina». «Ens hem d'endreçar amb una estructura de partit polític tradicional», amb almenys un secretari general, un secretari d'Organització i un responsable de política municipal», va concloure.

El lideratge

Sobre qui ha de capitanejar aquest espai, Budó va afirmar que ella està «a disposició del que considerin oportú» i que vol aportar-hi el seu «granet de sorra». «Treballar no em fa mandra», va subratllar. Ara bé, la consellera de Presidència va afegir que no s'ha plantejat encapçalar una futura candidatura de JxCat a la presidència de la Generalitat en les properes eleccions: «A la vida no ho saps mai, però en principi no preveig aquest escenari».

D'altra banda, Budó va reivindicar els «lideratges femenins», que va demanar que vagin més enllà «de quotes o de paritat de llista». «És hora que una dona encapçali aquest projecte», va sentenciar, i va garantir que a JxCat hi ha «dones molt capacitades».