08 de agost de 2019
08.08.2019

La dramàtica fugida d'una mare i un fill des de Barcelona fins a suïcidar-se junts a Galícia

Una dona de 71 anys i el seu fill de 27 es treuen la vida 5 dies després d'escapar-se de les amenaces del pare a la capital catalana

08.08.2019 | 15:40
La dramàtica fugida d'una mare i un fill des de Barcelona fins a suïcidar-se junts a Galícia

Una dona de 71 anys i el seu fill de 27 morts dilluns a Ourense després de precipitar-se a la carretera N-120 des de la passarel·la contigua a l'estació d'autobusos hi havien arribat des de Barcelona intentant fugir d'amenaces familiars, segons apunten els investigadors.

El dia 1 d'agost, segons fonts de la Subdelegació del Govern, les víctimes van trucar els seus familiars residents a Ourense i els van relatar que, després d'una discussió, el marit i pare de la víctima els havia fet fora de casa seva a Barcelona.

Van ser els Serveis Socials de Barcelona els que van proporcionar ajuda a la parella per adquirir el bitllet d'avió que l'endemà els deixaria a Santiago de Compostel·la. Al voltant de les 23:00 hores del dia 2 d'agost, les víctimes van tornar a trucar els seus familiars d'Ourense i els hi van comunicar la seva intenció d'anar-los a veure l'endemà. La família va mostrar rebuig a acollir-los.

El dia 3 d'agost, cap a les 13.00 hores, segons les mateixes fonts, els dos es van posar en contacte de nou amb l'àvia del jove resident a Ourense -mare del marit de la dona morta- i li diuen que volen acomiadar-se abans de tirar-se a les vies del tren a Santiago.

Alertats per la situació de perill, un dels familiars va trucar al 112 per comunicar aquestes manifestacions. Els Serveis d'Emergència van activar el protocol corresponent i Adif va posar en marxa un control de trànsit ferroviari. Tot seguit, la policia va aconseguir contactar amb el jove de 27 anys, que va explicar que en aquell moment ja eren a Ourense.

Sobre les 15.00 hores del mateix dia, les víctimes ja havien contactat a la ciutat d'As Burgas amb la Policia Local i els Serveis Socials per a referir-li la situació d'amenaces que vivien a Barcelona. Davant aquestes explicacions, la Policia Local els va oferir la possibilitat de posar una denúncia com un possible cas de violència de gènere. Ells es van negar a fer-ho i li van transmetre que, en tot cas, ho farien al seu retorn a Barcelona.

Els mateixos efectius locals els van oferir la possibilitat de pernoctar en un alberg o en una casa d'acollida de víctimes de violència masclista, cosa que també van rebutjar. Tots dos van allotjar-se en un hostal a la ciutat en el qual van estar fins el dilluns, dia 5 d'agost, en què van precipitar-se els fets.

Els propietaris de l'allotjament han traslladat que no van observar cap comportament anormal a l'hora de realitzar el pagament de l'habitació ni en cap altre moment. Al voltant de les 12.00 hores d'aquest mateix dia van contactar de nou, via telefònica, amb la Policia Local però encara es desconeixen els termes d'aquesta conversa. Aproximadament una hora després, tots dos es van precipitar des de la passarel·la.

Els efectius policials ja han "descartat la intervenció de terceres persones que poguessin provocar aquestes caigudes". Les dues víctimes van deixar les seves pertinences a la barana i, segons testimonis presencials, en primer lloc es va llançar el fill i, tot seguit, la mare. Segons han pogut saber fonts de la Subdelegació del Govern, després de posar-se en contacte amb la Policia Local de Barcelona, no figurava cap denúncia per violència de gènere a la Ciutat Comtal.

També s'ha pogut conèixer que tots dos tenien diners suficients per tornar a Barcelona, ja fos amb tren o amb autobús. A hores d'ara la investigació continua oberta a l'espera de concretar si als Serveis Socials de Barcelona els consta alguna qüestió rellevant d'àmbit íntim relativa als problemes que tots dos poguessin patir.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit