Els Mossos d'Esquadra van aconseguir identificar l'autor del robatori que el mes de juny passat va patir la família reial de Qatar en un hotel de luxe de Barcelona: un algerià de 35 anys que es troba en presó preventiva a Lausana (Suïssa) per delictes similars comesos en aquest país.

Gràcies a la col·laboració de diversos cossos policials europeus, els investigadors catalans han resolt cinc robatoris amb força comesos els últims cinc anys a habitacions de diversos hotels d'alta gamma a la ciutat de Barcelona, segons va informar la policia catalana.

El lladre sostreia articles de luxe i diners de les habitacions fent-se passar per familiars de les víctimes i seguint sempre el mateix modus operandi. Les víctimes del detingut eren sempre hostes d'hotels de luxe de la ciutat i aquest esperava que s'absentessin de l'establiment per dirigir-se a la recepció i, fent-se passar per un familiar, aconseguir un duplicat de la clau per tenir accés lliure a l'habitació.

Els robatoris resolts a Barcelona es van cometre entre l'estiu del 2015 i el juny del 2019. Un d'ells va tenir lloc el 29 de juny passat, quan l'arrestat va entrar a l'habitació d'un hotel del Passeig de Gràcia on s'allotjaven membres de la família reial de Qatar. D'allà es va emportar objectes per valor d'uns 40.000 euros, entre ells un rellotge de luxe, joies i diners.

La Unitat d'Investigació de l'Eixample ha pogut identificar el lladre gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat de l'hotel i a la col·laboració de cossos policials.