L'expresident de Zimbabwe Robert Mugabe, el primer mandatari del país després de la seva independència, ha mort a l'edat de 95 anys, segons ha informat l'actual president, Emmerson Dambudzo Mnangagwa, al seu compte de Twitter. "Amb gran tristesa, anuncio la mort del pare fundador i expresident de Zimbabwe, Robert Mugabe".

Mugabe "va ser una icona de l'alliberament, 1 panafricanista que va dedicar la seva vida a l'emancipació i l'empoderament del seu poble. La seva contribució a la història de la nostra nació i continent mai serà oblidada. Que la seva ànima descansi en pau eterna", afegeix Dambudzo Mnangagwa.

Mugabe va morir en un hospital de Singapur envoltat de la seva família i la seva dona, Grace, han indicat diverses fonts al medi local ZimLive. L'expresident de Zimbabwe estava ingressat i rebia tractament mèdic a la ciutat asiàtica des de feia cinc mesos.

Robert Mugabe va ostentar el poder a Zimbabwe durant 37 anys -des de la seva independència del Regne Unit, el 1980- abans de ser enderrocat en un cop d'Estat al novembre de 2017.

Mugabe va dimitir el 21 de novembre i va ser reemplaçat tres dies més tard per Mnangagwa, de 76 anys, un relleu històric que va provocar l'alegria als carrers d'un país pròsper que l'expresident havia portat a la ruïna.