El Govern central no preveu tirar endavant la investidura del president en funcions, Pedro Sánchez, sense el compromís d'Unides Podem de continuar col·laborant amb el PSOE l'endemà de la formació d'aquest nou executiu.

«No visualitzem un escenari en què s'arribi a una investidura sense després una col·laboració, no crec que cap força política pugui estar en aquesta deriva», va advertir la portaveu de l'executiu espanyol, Isabel Celaá, que considera que admetre això seria «un racó fosc, un cul de sac».

La ministra d'Educació va fer aquestes declaracions en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres, que va confirmar l'aspiració del PSOE de tancar amb Unides Podem un acord que no es limiti només a la investidura, sinó que garanteixi l'estabilitat de la legislatura.

Malgrat que la reunió de dijous entre els equips negociadors del PSOE i Unides Podem va acabar amb els liles queixant-se de la «posició inamovible» del PSOE, Celaá va reconèixer que, tot i les diferències entre totes dues formacions, el seu compromís de continuar parlant «és viu en la negociació».

Celaá també va valorar com un element positiu el fet que a la reunió de dijous la delegació de Podem fos més àmplia que en les negociacions del juliol i inclogui totes les confluències i IU perquè, va precisar, és «important que tothom tingui tota la informació».

De fet, i sense voler entrar en més detalls, va comentar que dijous va haver-hi l'oportunitat de traslladar a la delegació d'Unides Podem «informació que curiosament no tenia sobre alguns extrems dels quals s'havia anat parlant» en les converses entre Sánchez i Iglesias.

En aquest sentit, va garantir que en algun moment hi haurà una reunió o contacte entre Sánchez i el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, i va assenyalar que els socialistes aspiren que les converses que han reprès amb els liles puguin «anar generant aquesta confiança» que es va perdre el juliol i que de la negociació «pugui emergir-ne alguna cosa nova».