L'actuació dels Mossos d'Esquadra contra un grup de manifestants que intentaven impedir un desnonament al barri de Sants de Barcelona ha reobert les tensions entre els socis del Govern. ERC ha volgut marcar distàncies amb l'actuació dels agents i ha evitat fer pinya amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, de JxCat.

De fet, dijous el portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, i el regidor republicà a l'Ajuntament de Barcelona Jordi Coronas van demanar «explicacions» a la conselleria d'Interior per la càrrega dels Mossos a Sants.

Fonts de JxCat consultades han reconegut el seu malestar amb la posició crítica adoptada per ERC, els seus socis en el Govern.

En canvi, fonts de la formació republicana es mostren crítiques amb JxCat en considerar que no actua de manera «solidària» quan es refereix als pressupostos o a la controvertida llei de contractes de serveis a les persones, coneguda com a «llei Aragonès», perquè cedeix tota la responsabilitat al vicepresident del Govern, Pere Aragonès.

Segons les fonts consultades, el president de la Generalitat, Quim Torra, també ha parlat en les últimes hores amb Buch sobre la polèmica càrrega dels Mossos i les decisions a prendre ara.