Els aldarulls que van tenir lloc dimecres a la nit a Manresa s'han saldat, de moment, amb tres detinguts. Els Mossos d'Esquadra, segons van informar fonts del mateix cos, van fer una de les detencions la mateixa nit de dimecres a dijous mentre que ahir van detenir dos joves, un major d'edat veí de Navarcles i un altre menor de Manresa, després que participessin en la manifestació d'estudiants de la capital del Bages. Segons fonts dels Mossos, les detencions es van fer per desordres públics, danys i atemptat a l'autoritat.

El primer dels tres detinguts va quedar en llibertat amb l'obligació de presentar-se davant del jutge quan aquest ho requereixi, segons van explicar fonts policials. Pel que fa als dos detinguts d'ahir al migdia, un era major d'edat i finalment també van sortir en llibertat.

Aquestes dues últimes detencions es van fer ahir al migdia estona després que finalitzés la manifestació d'estudiants. Segons explicava a Regió7 el detingut major d'edat, l'arrest es va produir quan ja havien desistit de la seva intenció de tallar a l'Eix Transversal i havien abandonat la zona del Congost per tornar cap al centre de la ciutat, després que els mateixos Mossos haguessin bloquejat el Pont Nou per evitar que s'apropessin a la caserna de la Guàrdia Civil.

En el camí de retorn, diuen, s'havien aturat a la plaça del Mil·lenari per «xerrar» entre ells quan, segons narra el jove «de cop ha vingut un furgó policial i m'han vist a mi» i després d'identificar-lo el van emmanillar i juntament amb el menor el van traslladar fins a les dependències policials. Allà, va ser traslladat a un calabós i finalment va ser posat en llibertat, a mitja tarda, sense respondre a les preguntes dels agents.

Els dos detinguts van assegurar en declaracions a Regió7, un cop ja havien sortit en llibertat, que efectivament havien estat a la manifestació de dimecres a la nit a Manresa en el moment en què es van produir els aldarulls però tots dos negaven haver comès cap de les accions per les quals els Mossos d'Esquadra els van detenir ahir al migdia. El menor va assegurar, però, que havia rebut diversos cops en les càrregues.

La detenció del menor es va allargar més hores, fins al vespre, ja que encara que finalment li van prendre declaració a la mateixa comissaria havien d'esperar si la fiscalia de menors volia que prestés declaració davant seu -i per tant havia de ser traslladat a Barcelona- o sortia en llibertat a l'espera de citar-lo més endavant, que és el què finalment va passar.

Precisament, ahir a la tarda, familiars del menor, quan aquest encara estava detingut, asseguraven que ho estaven passant «molt patiment» perquè segons asseguren el noi va estar al voltant d'una hora incomunicat i que a la família no se la va informar fins a mitja tarda dels motius de l'arrest.

L'origen de les dues detencions cal buscar-lo en dimecres a la nit quan hi va haver importants aldarulls al centre de Manresa. A la zona de la caserna de la Guàrdia Civil s'hi havia convocat una cassolada coincidint amb el pas de la Marxa per la Llibertat.

També hi havia una concentració espanyolista en defensa de la Guàrdia Civil que des d'un primer moment es va encarar als manifestants independentistes. Més tard, quan la marxa havia passat però encara quedava gent a la cruïlla entre la carretera de Cardona i el carrer Francesc Moragas, de cop i volta van començar les corredisses i les càrregues i la situació es va descontrolar.