Manifestants concentrats al voltant del Parc de la Ciutadella en resposta a la convocatòria feta per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han trencat un dels accessos principals al parc i hi han accedit. La concentració convocada per l'ANC coincidint amb el ple extraordinari després de la resolució de la Junta Electoral Central (JEC) que inhabilitat el president de la Generalitat, Quim Torra, estava prevista al Passeig Lluís Companys, però els manifestants han obert un dels accessos, que estava tancat prèviament amb un cadenat, i s'han dirigit en direcció a les portes del Parlament. Allà s'hi ha concentrat, mentre un cordó dels Mossos d'Esquadra custodia l'entrada i l'helicòpter de la policia catalana sobrevola el parc.

La convocatòria de l'ANC ha rebut el suport de diversos col·lectius, com ara Òmnium Cultural o els CDR.

En el moment de trencar l'accés, els manifestants cridaven 'Obriu el Parlament'. Un cop han arribat a les portes de la cambra, han cridat proclames com 'Quim Torra, el nostre president' o 'No a la investidura', en un ambient tranquil.

Torra surt a saludar les persones que es manifesten a les portes del Parlament

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha sortit a saludar les persones que es manifesten a les portes del Parlament. Aprofitant el recés del ple, Torra ha volgut agrair el suport dels centenars de manifestants que es concentren en contra de la seva inhabilitació. Acompanyat pel conseller Damià Calvet i per la diputada Elsa Artadi, entre d'altres, Torra ha fet tot el recorregut per les tanques instal·lades davant del Palau del Parlament. Ha estat rebut amb aplaudiments i amb crits de "President, president" i "Ni un pas enrere". El Parc de la Ciutadella s'havia tancat per evitar concentracions davant de la cambra catalana, però els manifestants han obert per la força un dels accessos.

De fet, l'ANC ha traslladat l'equip de so que tenia instal·lat al passeig Lluís Companys, punt inicial de la concentració, perquè els concentrats a les portes del Parlament puguin seguir el ple. Els manifestants han xiulat la intervenció del portaveu del PPC, Alejandro Fernández, i han escridassat també la diputada d'Esquerra Marta Vilalta quan en el seu discurs ha fet referencia a l'acord d'investidura entre ERC i el PSOE.

En canvi, han aplaudit el diputat de Junts per Catalunya Albert Batet quan ha defensat que Quim Torra ha de continuar sent president de la Generalitat.

Durant la suspensió del ple al Parlament, els concentrats poden seguir pels altaveus el debat d'investidura de Pedro Sánchez que s'està celebrant al Congrés dels Diputats.