Una forta explosió a la zona petroquímica de Tarragona ha tenyit el cel de color groc per uns segons aquest dimarts al vespre, ha provocat grans cremades a almenys dues persones, ha deixat 4 ferits més i ha generat un gran núvol de fum negre, no tòxic, que ha obligat a posar en alerta els municipis de l'entorn. Bombers també informa que ha treballat en l'esfondrament d'un edifici en una zona propera, a Torreforta, on ha mort una persona.

La deflagració s'ha produït poc abans de 3/4 de 7 del vespre, a les instal·lacions de l'empresa química IQOXE, que treballa amb oxid d'etilè al polígon ubicat al sud de la ciutat, dins del terme de la Canonja. Bombers de la Generalitat hi ha desplaçat 24 de dotacions per donar suport als bombers del Polígon.

«De cop s'ha fet de dia»

"Era fosc i de cop s'ha fet de dia; tot el cel ha quedat de color groc", ha explicat a Regió7 un testimoni dels fets, i ha afegit que "la flamerada que s'ha vist en un primer moment era enorme". "Acaben de vibrar els vidres de casa, sembla que per una explosió a la petroquímica de Tarragona i estic a uns 10 quilòmetres...", ha assenyalat un altre testimoni, a través de Twitter.

A més del foc principal, l'explosió també ha provocat petits incendis en altres instal·lacions de la indústria i l'esfondrament de l'edifici de Torreforta, on ha mort la fins ara única víctima mortal confirmada pels Serveis d'Emergència. Protecció Civil ha activat el pla d'emergències per risc químic, Plaseqcat, en la fase d'alerta i ha demanat que es confinin a casa seva els veïns Vilaseca i la Canonga. També els de Tarragona, Reus, Constantí i el Morell a qui molestés el fum.

Els Mossos d'Esquadra hi han enviat totes les dotacions disponibles i han recomanat no acostar-se a la zona. Quan al SEM, ha activat el protocol d'incident de múltiples víctimes i hi ha desplaçat una desena d'unitats dels serveis especialitzats.

La xarxa s'omple d'imatges de l'explosió