La justícia britànica considera provat que Mohamed bin Rashid Al Maktum, l'emir de Dubai, va segrestar i torturar les seves filles i les va obligar a tornar del Regne Unit al seu país, d'on havien escapat l'any 2.000. El Tribunal Suprem d'Anglaterra dona així la raó a l'exdona de l'emir, la princesa Haya Al Hussein de Jordània, en un judici que ha enfrontat ambdues parts.

En la seva sentència, els jutges conclouen que l'emir "va segrestar les seves filles, les va torturar i les va privar de llibertat" i assegura també que va fer una "campanya d'intimidació" contra la princesa de Jordània. Concretament, la cort britànica ha atribuït a Al Maktum el segrest de Sheika Shamsa, de 38 anys, que va ser capturada pels carrers de Cambridge per l'equip de seguretat de l'emir. S'especula que a dia d'avui la filla del xeic es troba segrestada i sedada al seu país.

L'altra germana, Sheika Latifa, que ara té 34 anys, també va intentar fugir de Dubai en dues ocasions, el 2002 i el 2018. Actualment està condemnada a arrest domiciliari.

Quan a Haya, que té 45 anys, va escapar de Dubai l'any passat amb els seus dos fills, un nen de 7 anys i una nena d'11. La justícia ha acceptat una petició seva perquè es prohibeixi que cap dels dos es casi de forma forçada i se'ls pugui obligar així a tornar al seu país d'origen.