L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, va aprofitar la compareixença d'ahir davant els mitjans de comunicació per llançar un missatge de «tranquil·litat i confiança» a la població de la seva ciutat. Això sí, la mesura de tancar escoles, instituts i la universitat afecta 15.000 alumnes i uns 1.400 docents.

L'Ajuntament d'Igualada va decidir ahir el tancament, a partir d'avui, de totes les escoles, escoles bressol i instituts d'Igualada, Jorba, Santa Margarida de Montbui, Òdena i Vilanova del Camí, del campus universitari d'Igualada i també dels casals cívics de la Generalitat.

Castells també va anunciar anit que es farà un reforç de la protecció de les persones més vulnerables en les visites a les residències i de la protecció a la gent gran. I a l'Hospital d'Igualada s'han desprogramat les consultes externes, amb criteri clínic i en funció de la disponibilitat de personal mèdic. Alhora, des d'ahir es redireccionen les atencions més urgents cap a altres centres de salut. La consellera de Salut, Alba Vergés, també feia una crida a la sanitat privada a sumar esforços amb la xarxa pública.

L'afectació de serveis i activitats a Igualada és molt generalitzada. Entre d'altres, ahir s'anunciava el tancament de la biblioteca, es va suspendre el cineclub, i a Òdena, entre d'altres, es va suspendre la Fira de les Dones.