Jovent Republicà del Berguedà, amb el suport d'Esquerra Republicana de Catalunya a Berga, ha creat una xarxa de voluntariat «amb la finalitat d'ajudar les persones amb més factor de risc de la ciutat amb la compra i altres encàrrecs per tal que no hagin de sortir de casa». Fonts del partit han indicat que «tot i que el risc a la ciutat encara és lleu, els joves han agafat l'ideari que més val prevenir que curar».

Fonts del partit han matisat que aquesta iniciativa està oberta a persones i entitats de tot Berga. «Tothom que vulgui sumar-se a la xarxa de solidaritat serà benvingut», atès que «aquesta crisis sanitària va mes enllà de partits i entre tots hem d'ajudar aquelles persones que tenen més risc. Així que estem oberts a que col·labori més gent» van informar.

Fonts del grup impulsor d'aquesta iniciativa han explicat a aquest diari que, ahir al matí, van començar sent 3 persones voluntàries. A la tarda ja eren 8. Amb tot, no havien tingut cap encàrrec, «però la resposta de la gent creiem que ha estat molt positiva» i palesa les ganes de col·laborar.