El nombre de morts a Itàlia amb coronavirus va assolir ahir els 6.077, amb un augment de 602 en només 24 hores, la qual cosa representa el segon dia consecutiu en què decreixen les defuncions i els contagis, segons dades de Protecció Civil.

El nombre de persones actualment malaltes es va situar en 50.418, un augment de 3.780 casos positius respecte als registrats ahir. S'han produït fins ara 7.423 altes i el nombre total de casos de coronavirus des que es va detectar el brot fa un mes ascendeix a 63.927. La xifra de morts en tota Itàlia continua decreixent per segon dia consecutiu: entre divendres i dissabte van morir 793 persones; entre el dissabte i el diumenge, 651 i entre diumenge i ahir, 602. Així mateix es redueix lleument el nombre de casos positius actuals: el dia 20 de març van augmentar en un 4.670 persones; el 21 de març van pujar en 4.821; el 22 de març en 3.957 i ahir en 3.780.

El president de l'Institut Superior de Sanitat, Silvio Brusaferro, va demanar prudència i va preferir no confirmar una tendència a la baixa, simplement es va limitar a «prendre nota» sobre aquestes xifres.

Itàlia afronta una setmana crucial perquè ha de saber si les restriccions de moviments i socials imposades fa dues setmanes -temps mitjà de la incubació del coronavirus- tenen efecte en la pandèmia que travessa el país. «Aquesta setmana és molt important per a estudiar els gràfics», va indicar Brusaferro, qui va insistir en la necessitat que els italians continuïn confinats a casa per a «evitar que dins de 15 o 20 dies emergeixin nous casos de contagis». «No vull pronunciar-me perquè ara estem veient els efectes de les mesures impulsades fa dues setmanes», va sostenir el tècnic.

La regió més afectada continua sent la Llombardia, on han mort 3.776 persones i 18.910 continuen malaltes, d'aquestes 8.461 en aïllament domiciliar, 9.266 hospitalitzats amb símptomes i 1.183 en vigilància intensiva.

El conseller de Salut de Llombardia, Giulio Gallera, va explicar que ahir va ser el primer dia en què es va registrar una caiguda dels ingressos: es van hospitalitzar 9.266 persones i diumenge, 9.439. «És la dada més bonica», va celebrar. Les xifres a Llombardia semblen demostrar que la tendència de contenció també s'albira en aquesta regió però Gallera va advertir que «les dades són com sempre en clarobscur, encara que avui siguin més clars que fosques», per la qual cosa va demanar «no cantar victòria».