L'alcalde d'Igualada, Marc Castells, va exigir, ahir de nou, al Govern central i a la Generalitat que es facin tests ràpids de coronavirus a tota la població dels municipis de la Conca d'Òdena que van estar confinats. Per a Castells, fer aquestes proves és «l'única manera» d'evitar rebrots a «la zona zero» de la Covid-19 i evitar que la situació «s'eternitzi». L'alcalde d'Igualada va considerar ahir, en una roda de premsa a través de videoconferència que els ciutadans de la Conca d'Òdena són els primers de tot l'Estat a qui s'haurien de fer els tests.

D'altra banda, els municipis de la Conca d'Òdena recuperaran a partir de demà al matí el transport públic. Segons va explicar Castells, es posaran en funcionament les línies de Vilanova-Igualada, Montbui-Igualada i les circulars urbanes de la ciutat.

Segons Castells, es fa per la progressiva represa de l'activitat laboral a la zona però es farà amb uns serveis mínims del 30% en el cas de les línies transversals i del 30% en les circulars amb una freqüència de pas aproximada d'una hora.

Segons va explicar Castells, el servei començarà entre les 6.45 h i les 7.30 h en funció de la línia i l'últim recorregut començarà entre dos i tres quarts de vuit del vespre. També ha destacat que un cop els busos acabin la seva ruta, en el moment de la regulació horària i iniciar de nou el recorregut, es netejaran i desinfectaran de manera superficial. En acabar la jornada, va dir Castells, els vehicles seran sotmesos a una neteja i desinfecció profunda amb ozó. A més, va anunciar que la setmana que ve es farà una desinfecció de les parades de la xarxa d'autobús. «Volem que els treballadors i treballadores es desplacin amb més seguretat», va dir l'alcalde. També per evitar contagis, de moment no es podran comprar bitllets a l'interior del bus i s'haurà de viatjar amb les targetes de transport, que es poden adquirir en diversos establiments.

En la roda de premsa, l'alcalde d'Igualada també va destacar que s'ha començat a fer el manteniment i petites obres en equipaments públics, en el marc d'una recuperació gradual de l'activitat a la zona. D'aquesta manera, Castells va assenyalar que en el cas d'Igualada, per exemple, s'està treballant en el projecte d'ampliació de la climatització, col·locació de fusteries i ascensor a Cal Badia. També, en la impermeabilització dels mòduls laterals del camp de futbol de les Comes i en la substitució d'una bomba de calor a l'edifici municipal Ig-Nova Tecnoespai.

En la compareixença de dissabte al migdia també hi va participar Josep Junyent, representant de Junyent Grup Carles. «Veient la problemàtica d'una dimensió incalculable, vam començar a sondejar empreses per veure com podíem ajudar. Ens vam posar en contacte amb el Consorci Sociosanitari d'Igualada per posar-los en contacte amb Reale. Estem molt gratament sorpresos de la quantitat econòmica que han aportat. Es van signar uns protocols i van fer l'abonament de l'import de 50.000 euros», va explicar el representat.

En aquest sentit, Castells ha anunciat la compra d'un ecògraf pulmonar portàtil que es farà servir a les residències de gent gran i que són molt útils a l'hora de fer el diagnòstic i el seguiment de pacients sospitosos o confirmats d'haver contret la Covid-19. A més, gràcies a aquesta donació també es podrà adquirir material sanitari.