Des del 14 de març, 52.000 persones han donat sang a Catalunya, 3.600 plasma i 220 plaquetes per garantir els tractaments als malalts durant aquesta situació tan crítica. En conjunt, prop de 56.000 persones han fet una donació.

La solidaritat i compromís de la ciutadania han permès que totes les persones ingressades poguessin rebre la sang necessària. Prop de 8.000 d'aquestes donacions han anat a parar a pacients que patien la Covid-19. És el cas, per exemple, de Cynthia, una pacient de Tarragona de 30 anys que va necessitar sang durant el seu ingrés per Coronavirus.

La donació s'ha adaptat en tot moment a les necessitats dels malalts. Així, durant el pic de la pandèmia tant la donació com la transfusió van baixar un 30%. Ara en canvi, la reactivació de l'activitat assistencial torna a fer imprescindible que cada dia entre 800 i 1.000 persones donin sang a Catalunya.

Les xarxes socials han recollit, sota l'etiqueta #etsIMPRESCINDIBLE, el valor que té donar sang durant aquests dies. La sang sempre és necessària i les darreres setmanes de confinament ha estat absolutament "imprescindible" que milers de persones hagin sortit de casa disposades a ajudar a qui ho necessités donant sang.