Josep Cusí, empresari, amic i company de regates del rei Joan Carles, va pagar 269.000 dels 467.000 dòlars que va costar la lluna de mel que Felip i Letícia van fer després del seu casament, el 2004, i que els va portar a llocs com Cambodja, les illes Fiji i Califòrnia. Així ho va revelar el diari britànic The Telegraph, que va afegir que la resta de la factura la va costejar el rei emèrit. La Casa Reial ha rebutjat fer declaracions a aquest rotatiu. Segons va explicar The Telegraph, la lluna de mel dels llavors prínceps va començar a Jordània i va passar per la ciutat jordana d'Aqaba, Cambodja, Fiji, Samoa, Califòrnia i Mèxic.

Per preservar el seu anonimat, la parella es registrava amb el pseudònim de «senyor i senyora Smith». Segons els documents citats per The Telegraph, 269.000 dòlars dels 467.500 que va costar el viatge de la parella, el juny del 2004, els va pagar una empresa anomenada Navilot, registrada a nom de Josep Cusí.

El diari recull que l'advocat de l'empresari va declarar sobre aquest tema que Navilot era propietària de «diversos iots de la sèrie del Brivall amb els quals el rei Joan Carles i Cusí havien competit». El representant va afegir que no tenia coneixement d'altres usos dels béns de l'empresa.

Cusí, de 86 anys, ha estat company de Joan Carles I des de principi de la dècada dels 70 i junts han guanyat desenes de regates internacionals. L'empresari català també s'ha encarregat de la compra i venda de diversos iots per al rei emèrit.

La premsa internacional fa mesos que va darrere de la fortuna opaca del rei emèrit Joan Carles. El mes de març, The Telegraph ja va publicar que Felip VI és el segon beneficiari d'una fundació en paradís fiscal on es va ingressar una suposada donació de 65 milions d'euros de l'Aràbia Saudita al seu pare. Aquesta quantitat s'hauria dipositat en un compte obert al banc privat Mirabaud, a nom de la Fundació Lucum.