El Govern vol reduir l'activitat social als barris de la Torrassa, Florida i Collblanc de l'Hospitalet de Llobregat per intentar controlar el rebrot de contagis de covid-19 detectats en els darrers dies.

És una situació complicada; ens han alertat les dades», havia avisat ahir al matí la portaveu del Govern, Meritxell Budó. La regió metropolitana sud,va sumar ahir 129 nous casos respecte a l'últim balanç. Això són 100 més respecte a les dades de dilluns.

Pel que fa a la situació del coronavirus a Barcelona amb l'increment de positius dels darrers dies, Budó va confirmar que al matí el Govern es va reunir amb l'Ajuntament, trobada on també va assistir l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín. Va avançar que aviat es convocarà una trobada més tècnica entre la Generalitat i Barcelona «per fer-ne la valoració i anar fent el seguiment de les dades, per si calgués prendre algun tipus de mesura».

D'altra banda, la Generalitat va ordenar ahir el confinament de les residències de gent gran de l'Hospitalet i Cornellà de Llobregat davant l'increment de contagis per covid-19. Fonts de tots dos municipis han informat que van rebre la notificació del Departament de Salut -junt amb Sitges- aquest diumenge. D'aquesta manera, han quedat suspesos els nous ingressos, les visites de familiars i les sortides dels interns.