Un grup de vàndals va trencar diumenge passat a primera hora del matí trenta-cinc vidres d'un tren de la línia R1 de Rodalies al seu pas per Mataró. Renfe assegura que presentarà una denúncia als Mossos i s'estima que els danys estaran valorats en 20.000 euros.

El tren va sortir de l'estació de Malgrat de Mar a les 6.58 hores i tenia prevista l'arribada a Badalona a les 7.53 hores, però es va veure obligat a interrompre el seu recor-regut a Mataró a causa del trencament de trenta-cinc llunes, és a dir, finestres del tren.

Els autors dels danys eren un grup de joves que viatjaven en el comboi, dels quals encara es desconeix la identitat. Des de dins del vagó van destrossar els vidres amb els martells d'emergència. Des de Renfe encara no saben segur si els fets es van produir durant el trajecte o van tenir lloc mentre el tren estava aturat a l'estació de Mataró.

El vehicle va haver de ser retirat de la via i tots els seus viatgers, d'entre els quals cap va resultar ferit, van ser recol·locats al següent tren perquè poguessin arribar a la seva destinació.

L'operadora ferroviària encara no ha quantificat els costos totals dels danys, però anuncia que se situaran al voltant dels 20.000 euros. A banda de les reparacions materials, també caldrà determinar les pèrdues derivades de la retirada del tren fora de servei i dels reemborsaments dels viatgers que van arribar amb retard.

Renfe ja va anunciar que, tan bon punt tinguin la valoració econòmica exacta, denunciaran els fets als Mossos d'Esquadra i que serien ells els encarregats de conduir la investigació i contactar amb la resta de passatgers que que van ser testimonis dels fets

Xifres d'incidents

Durant l'any passat es van produir 58 agressions a treballadors de Renfe a tot Catalunya. Les mateixes dades indiquen que els vigilants de seguretat són els més damnificats, amb un total de 152 agressions al llarg del 2019, que pràcticament en suposa una cada dos dies. El servei de vigilància està subcontractat per Renfe i no té competències sancionadores, que són potestat dels Mossos d'Esquadra.