La direcció de la residència Mossèn Homs de Terrassa ha acomiadat les treballadores que havien vexat una usuària del centre i els ha obert un expedient disciplinari. Les ja extreballadores van gravar el maltractament i el vídeo s'ha difós a través de les xarxes socials.

A més, els Departaments de Salut i de Treball, Afers Socials i Famílies ha denunciat els fets als Mossos d'Esquadra i han anunciat que es personaran a les actuacions judicials que es puguin endegar a partir d'ara: "Actuarem davant qualsevol cas de tracte vexatori a una persona resident en un centre d'atenció a la gent gran".

El vídeo, procedent d'un compte d'Instagram, mostrava com una auxiliar, que no deixa de riure davant la càmera, grava la seva companya maltractant la pacient. Mentre se suposa que fa menjar una àvia enllitada, la jove treballadora li va dient frases com «obre la puta boca ja», i titllant-la de «grassa» i « vella rondinaire». I mentre es va disculpant dient «no soc així, és que em treu de polleguera», sense gaire preocupació aparent.

A més, la jove llença la medicació que ha de prendre perquè interpreta que l'àvia no la vol, i l'amenaça dient que «ja veuràs quan et faci mal».

Mentrestant, la companya que grava i que es va enfocant alternativament, no para de riure, cosa que fa que l'auxiliar d'infermeria encara es prengui menys seriosament la seva tasca d'assistència i dediqui l'atenció a la càmera.

El vídeo ha sigut difós per diferents usuaris a Twitter, un dels quals ha identificat una de les treballadores protagonistes com una jove que es defineix com a «biquini fitnes juny» i «auxiliar d'infermeria» i que té 12.200 seguidors a Instagram.

Davant l'enrenou originat per nombrosos usuaris de Twitter condemnant l'actitud de les dues joves, una de les noies ha fet privat el seu compte i ha fet un directe davant els seus seguidors per donar explicacions sobre la gravació.

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, també va condemnar els fets aquest dilluns i va demanar actuacions a la Generalitat, perquè la residència és concertada.