30 de agost de 2020
30.08.2020
Regió7

Les pluges podrien superar avui els 40 litres per m2 al Tarragonès i al Barcelonès

30.08.2020 | 00:07
Les pluges podrien superar avui els 40 litres per m2 al Tarragonès i al Barcelonès

Segons va informar el Servei Meteorològic de Catalunya, la previsió per ahir a la nit i per a avui al llarg del dia era que es puguin superar els 40 l/m2 al llarg de 30 minuts d'intensitat de pluja a les comarques del litoral, especialment al Tarragonès i al Barcelonès. En canvi, es preveia que afectessin amb menor intensitat la Catalunya Central.

En general les precipitacions seran d'intensitat entre feble i moderada, i localment forta a punts del sector central del litoral i del prelitoral i de l'interior del quadrant nord-est. I acumularan quantitats entre minses i poc abundants, localment abundants. A més a més, els xàfecs aniran localment acompanyats de tempesta i de calamarsa.

En funció d'aquestes dades, es mantenia el pla activat INUNCAT, ja que els augments dels cabals dels rius, especialment del Ter i del Llobregat en les seves desembocadures, podria ocasionar inundacions en les zones més properes.


Cal extremar precaucions

Justament per això, Protecció Civil de la Generalitat mantenia la recomanació d'extremar les precaucions prop de les lleres, dels rius i dels guals prop d'aquests dos rius, el Ter i el Llobregat, així com als torrents i a les rieres del Maresme perquè alertaven que es podien produir augments sobtats del cabal.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook