La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va explicar ahir que els membres del Govern no acudiran, per primera vegada des del 2012, a la manifestació que organitza l'ANC amb motiu de la Diada de l'11 de setembre, com a mesura de precaució davant la pandèmia de la covid-19.

Després de la reunió setmanal del Govern, Budó va apel·lar a la responsabilitat d'organitzadors i assistents als actes i mobilitzacions a la Diada, perquè siguin «molt curosos» i evitin vulnerar les recomanacions sanitàries de distància i higiene.

Budó va explicar que l'executiu català ha decidit «suspendre» tots els actes que habitualment realitza per la Diada, llevat de la tradicional ofrena al monument a Rafael Casanova a Barcelona, a la qual acudirà una delegació reduïda, formada pel president de la Generalitat, Quim Torra, el vicepresident, Pere Aragonès, i la mateixa consellera de la Presidència. «No s'assistirà a cap altre acte», va assegurar Budó, que va anunciar que cap membre del Govern estarà present en les concentracions convocades per l'ANC per l'11 de setembre.

Budó no va demanar explícitament a l'ANC que desconvoqui les concentracions -que seran al car-rer, amb capacitat limitada, i es prendran mesures de distanciament-, tot i que va fer una crida a «evitar el màxim» el contacte físic i l'activitat social per intentar «contenir els rebrots».