El ministeri de l'Interior ha ordenat l'enviament de cinc grups d'antidisturbis de la Policia Nacional a Catalunya, segons publicava ahir El Periódico. Uns 200 agents, procedents de dues unitats de Madrid, dues de València i una d'Astúries, reforçaran el dispositiu de seguretat per la Diada, una decisió que contrasta amb la de l'any passat, quan el Govern no va mobilitzar efectius de fora de Catalunya després de dos anys de disposar d'un pla especial de seguretat. Aquest increment obeeix a «motius operatius», segons van indicar fonts policials, ja que «no es preveuen greus incidents».

Les fonts consultades no precisen quant temps romandran els antidisturbis desplaçats a Catalunya, encara que asseguren que «hi haurà aquests dies i fins a l'octubre una mica més de presència de l'habitual».

Després de la Diada, el proper 17 de setembre se celebra al Tribunal Suprem la vista per revisar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra el president de la Generalitat, Quim Torra, que va ser condemnat a 18 mesos d'inhabilitació per negar-se a retirar una pancarta dels polítics presos i els llaços grocs del Palau de la Generalitat durant el període electoral de l'abril del 2019.