El vicepresident del Govern de la Generalitat i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, va reclamar al Govern espanyol que permeti als ajuntaments utilitzar el superàvit municipal per afrontar la covid-19. Després que el govern espanyol no aconseguís convalidar el decret de romanents als ajuntaments, Aragonès va celebrar la decisió del Congrés i que s'eviti legislar «contra els ajuntaments». «Així no, no és el camí», va assegurar.

En una interpel·lació al Parlament, el dirigent republicà va tornar a reivindicar que els ajuntaments puguin destinar els diners que tenen als bancs a ajudar els veïns amb la crisi sorgida per la pandèmia. També va afegir que el ministeri d'Hisenda ha de plantejar una normativa amb «negociació i consens» i no amb «imposició».

El vicepresident del Govern caalà va dir que l'executiu espanyol ha d'abordar la reforma de la llei d'estabilitat pressupostària tenint en compte el retrocés en inversió i la dinàmica econòmica que s'està donant a les famílies i empreses.

Entre altres mesures, Aragonès va reclamar allargar els expedients de regulació temporal d'ocupació (ERTO) fins al proper mes d'abril, accelerar el pagament de totes les prestacions i donar tota la força «necessària» a l'ingrés mínim vital.

Sobre els fons europeus per combatre els efectes de la covid-19, el titular d'Economia va tornar a demanar que puguin ser gestionats des de la proximitat. Va dir que l'Estat ha d'aclarir els procediments que hi haurà per sol·licitar-los, qui hi podrà accedir i quan es podran demanar.