Segueix-nos a les xarxes socials:

Els estudiants inicien una vaga per a un retorn acadèmic segur

Les tres jornades d'aturada comencen avui, demà hi haurà mobilitzacions, i es tancaran divendres

El Sindicat d'Estudiants (SE) ha convocat tres jornades de vaga i mobilitzacions que arrencaran avui i finalitzaran divendres pel «dret a una educació pública presencial de qualitat i amb aules segures».

Les mobilitzacions, convocades a tot l'Estat, s'iniciaran avui, però les manifestacions estan previstes per a aquest dijous i seran «de caràcter simbòlic, estàtiques i observant totes les mesures de seguretat» va indicar el secretari general del Sindicat d'Estudiants a Catalunya, Borja Latorre.

A Catalunya, les concentracions seran a les 12.00 hores a la Plaça Universitat a Barcelona, a la Plaça de la Font a Tarragona i a la Plaça 1 d'Octubre a Girona.

Entre les peticions dels convocants, amb escassa representació en l'àmbit universitari, hi ha la contractació de 44.000 docents a Catalunya, reducció de ràtios a 15 alumnes per aula, la construcció de nous instituts i que s'habilitin espais d'infraestructures ja existents per assegurar la distància social i una educació presencial de qualitat.

Segons Latorre, les mobilitzacions es convoquen perquè el curs escolar 2020-2021 «s'inicia enmig del caos i sense un pla efectiu que garanteixi el nostre dret a una educació pública presencial, de qualitat i amb aules segures».

Una altra de les denúncies del sindicat és que «encara que Catalunya és una de les comunitats més afectades per la pandèmia i el nombre de contagis no deixa de créixer, el Govern no ha posat en marxa cap pla seriós, mentre que el ministeri d'Educació s'ha plegat directament de braços davant d'aquesta situació».

Prem per veure més contingut per a tu