El tribunal del jurat de l'Audiència Provincial de Saragossa, en el denominat «crim dels tirants», ha considerat Rodrigo Lanza culpable de l'assassinat de Víctor Laínez, al qual va colpejar el 8 de desembre del 2017 en un bar de Saragossa. Ha estimat que l'acusat va actuar amb dol eventual i per motius ideològics i ha demanat que no se l'indulti ni se li permeti sortir de presó de manera condicional.

«No va tenir possibilitat de defensar-se», assenyala el tribunal del jurat en el seu veredicte. Un portaveu va donar lectura a l'acord en l'última sessió del judici, que va presidir la magistrada María José Gil, i a la qual van assistir la fiscal i els advocats de la defensa i les acusacions.

La fiscal ha demanat 20 anys de presó i una indemnització de 150.000 euros per als hereus del mort, així com una altra de 5.620,62 euros per al Salut per l'assistència sanitària prestada a Laínez. L'acusació particular demanat 23 anys de presó i una indemnització de 500.000 euros per als familiars de Laínez. L'acusació popular (Vox), reclama també 23 anys de presó i una indemnització de 500.000 euros.

Per a la defensa, «el veredicte no és vàlid i no es pot dictar sentència» i «no pot aplicar-se» l'agreujant de traïdoria.