«Treballem tota l'estona amb la mascareta posada, i no és agradable», explica Pablo Testa, director de Manresa Teatre Musical i Ballet Clàssic Manresa. «En no respirar tan bé, no exigim els resultats que demanem en situacions normals», explica. En una activitat en què es requereix un esforç físic, el fet de no poder respirar amb normalitat és un gran inconvenient. En aquest centre imparteixen classes des del mes de juny, però el director reconeix que amb l'obertura de les escoles «el risc de contagi ha pujat, com a tot arreu». Per aquest motiu fan signar als inscrits un document que indiqui que són conscients de la situació i que declaren no tenir símptomes.

També estan preparats sobre què han de fer en cas que algú doni positiu. «Ja vam tenir un cas a l'estiu. Llavors ens vam assabentar que el pare d'una nena va donar positiu, i la nena va estar un temps sense venir. A part una professora va donar positiu i es van trucar els pares dels alumnes», afegeix.

Per la seva banda, a l'Escola de Dansa Maria Alba de Berga, també constata que molesta la mascareta a l'hora de fer classe. «Si alguna nena no pot respirar, s'allunya una mica i se l'abaixa. A part, venen vestides de casa», afirma la directora.