Les autoritats estatunidenques van interceptar a principis d'aquesta setmana una carta que contenia verí de ricina i estava dirigida al president dels Estats Units, Donald Trump, segons ha informat la premsa estatunidenca, que cita a dos agents.

La presència de ricina, una substància molt tòxica que s'extreu de les llavors de ricí, es va confirmar mitjançant dues anàlisis. Tot el correu de la Casa Blanca es classifica i s'analitza en una instal·lació externa abans d'arribar a les instal·lacions de la qual és la residència oficial i principal centre de treball del president dels Estats Units.

La Policia Federal dels Estats Units (FBI) i el Servei Secret ja investiguen el que han denominat com a "carta misteriosa". "En aquest moment, no hi ha cap amenaça coneguda contra la seguretat pública", ha puntualitzat el cos policial en un comunicat difós a través de la xarxa social Twitter.

La ricina, que pot presentar-se en forma de pols, grànuls, baf o àcid, s'ha utilitzat en actes terroristes. Si s'ingereix causa nàusees, vòmits i hemorràgia interna en l'estómac i intestins. A aquests símptomes els segueixen insuficiència hepàtica i renal i, finalment, mort per col·lapse del sistema circulatori.