El Grup Llobet va néixer fa seixanta-un anys al número 7 del carrer Jaume I de Manresa, i des d'aleshores s'ha consolidat com una empresa de contrastada solvència en un entorn, el de la distribució, ple de gegants. Actualment, el grup disposa de quaranta supermercats desplegats per tota la Catalunya Central, tretze dels quals estan ubicats a la capital del Bages.

Llobet va ser un negoci pioner a Catalunya, ja que el de Jaume I va ser el segon supermercat que obria portes a Catalunya. Fins aleshores, el que avui coneixement com a súpers eren anomenats autoservicios, i eren de titularitat pública. Llobet va ser dels primers a trencar el monopoli a Catalunya. El negoci va ser fundat per Ignasi Llobet Vila, juntament amb el seu soci, Valentí Vendrell Sampons, pares de les dues persones, Ramon Llobet i Rosa Maria Vendrell, que van coincidir al negoci i van acabar formant la família que ha consolidat la marca.

Grup Llobet té activitats diversificades vinculades a la distribució alimentària. Al grup li agrada definir-se segons tres pilars: salut, gust i proximitat. Actualment, el president de l'empresa és Ramon Llobet i el seu fill, Ignasi Llobet, n'assumeix la direcció. Amb més de 300 empleats, l'empresa disposa de línies de negoci com Ca l'Arpellot, establiments especialitzats en la venda de productes saludables; Alven, marca d'embotits i elaborats artesanals, la distribució de la qual gestiona Superfresc, l'empresa de distribució a l'engròs de Llobet; Llobet Regals, empresa capdavantera en lots d'empresa; i TEC, especialitzada en càtering per a escoles i residències. L'últim projecte del grup és el model d'establiment d'alimentació Llobet 1923.