Un destacat membre de l'organització criminal italiana 'Ndrangheta, la màfia de la regió de Calàbria, ha estat detingut a Barcelona per agents de la Policia Nacional.

Segons va informar ahir la Policia Nacional en un comunicat, l'arrestat tenia en vigor una ordre europea de detenció i entrega interposada per les autoritats italianes per delictes de pertinença a organització criminal, extorsió i tràfic d'estupefaents.

El fugat tenia cobertura de la 'Ndrangheta, atès que era un important membre dins la seva estructura, ja que ocupava el càrrec de Vangelo, figura destacada dins de l'organització calabresa que desenvolupa principalment la seva activitat criminal a través del tràfic de drogues i armes.

La investigació va començar el mes d'octubre de l'any 2018, després que els agents especialitzats en la localització de fugitius de la Policia Nacional van tenir coneixement, gràcies a la col·laboració amb les autoritats d'Itàlia, que un ciutadà italià reclamat per aquest país per delictes de pertinença a organització criminal, extorsió i tràfic d'estupefaents podria ocultar-se a la província de Màlaga.

Després de diferents indagacions, els agents van constatar que el fugitiu, que disposava d'una gran cobertura per part de la 'Ndrangheta, hauria fugit de Màlaga per establir-se a Barcelona.

El mes de juliol passat, i després de dos anys d'investigació, els agents van tenir coneixement que el pròfug podria intentar sortir en vaixell des de Barcelona amb destinació a Brasil i que un camió podria portar documentació falsa per a ell, així com una gran quantitat de diners en efectiu.

El fugitiu va ser localitzat i detingut finalment en un barri de Barcelona i es va comprovar que portava un document d'identitat italià fals, de manera que també se li imputa un presumpte delicte de falsedat documental.

Els motius pels quals s'havia emès una ordre europea de detenció i entrega es remunten al 2016, quan el detingut, formant part de la 'Ndrangheta, es dedicava a extorsionar les víctimes mitjançant amenaces i violència amb l'objectiu de cobrar un interès del 10% mensual a persones a les quals l'organització havia prestat prèviament una suma de diners que solia oscil·lar entre 40.000 i 50.000 euros.

Després de la detenció del fugitiu, la Brigada Mòbil de Torí va dur a terme alguns escorcolls contra particulars a Itàlia estretament vinculats a l'arrestat.