L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) va ordenar aquest dimecres la suspensió cautelar de l'activitat d'elaboració de fuet/espetec a Embotits Solà, SA, situada a Gurb (Osona), per la detecció de "salmonel·la sspp" als seus productes.

Així mateix, va ordenar la retirada del mercat de tots els productes fuet/espetec elaborats per embotits Solà (marques Cabanes, Embotits Solà, la Granja, Calet, Solà i Masó, Don Teo, Cambasec, Sanglier, Fran-per, Vic d'Or, Tapas Papé, Julian Mairal i Reketukas), de qualsevol lot, format i presentació.

A principi de setembre les autoritats sanitàries franceses van retirar diversos lots de fuet Cabanes, llonganissa produït per Embotits Solà, després de detectar 18 casos de salmonel·losi a la regió de Nova Aquitània, entre persones que l'havien consumit entre juliol i agost.

Des de llavors s'han retirat lots de fuet/espetec elaborat per Embotits Solà a França, Bèlgica, Estònia, Lituània, el Regne Unit, República Txeca i Andorra, però també a Catalunya, Aragó, Andalusia, Cantàbria, Canàries, Castella la Manxa, Madrid, Múrcia, País Basc i València.

Els símptomes de la salmonel·losi solen ser diarrea, vòmits, febre i mal de cap, entre d'altres, i els efectes de la infecció poden ser més greus en nens petits i dones embarassades.

Les autoritats sanitàries informen que si passen set dies des del consum d'aquest producte i no s'han presentat símptomes, no cal anar al metge.