Després d'uns dies amb resultats optimistes, l'afectació de covid-19 al Solsonès es dispara. Així, de dilluns passat fins diumenge es van detectar 47 positius a partir de 247 proves PCR, la majoria amb símptomes lleus, llevat de dos casos que requereixen control hospitalari. A Solsona, concretament, s'ha tornat a disparar l'índex del risc de rebrot, que ascendeix als 1.142 punts. Un dels últims positius diagnosticats és una persona usuària de la residència Pere Màrtir Colomés, motiu pel qual s'està fent un cribratge a tot el personal i residents.

Pel que fa als grups escolars, aquest cap de setmana i ahir van acabar el confinament grups de Setelsis, l'institut Francesc Ribalta, Arrels Primària i la llar d'infants Els Petits Gegants. A partir de demà es confinaran 1r d'ESO A i el cicle formatiu de Jardineria de l'institut i el cicle formatiu d'Informàtica d'Arrels. El Centre Sanitari del Solsonès segueix demanant a la població que prengui totes les mesures necessàries per frenar el contagi.

L'ens de salut comarcal ha iniciat la detecció de coronavirus mitjançant tests d'antígens, una prova que consisteix a recollir una mostra nasal i posar-la en un reactiu que proporciona un resultat ràpid, en un període de 15 minuts i amb una fiabilitat del 99%. Aquestes proves, que complementaran les PCR que s'estan realitzant actualment, es faran únicament als pacients simptomàtics de menys de cinc dies d'evolució.