Els Reis Mags no arribaran en barca a les roques del Pont Vell de Gironella. La covid-19 farà que una de les recepcions més especials del Berguedà canviï de format per evitar aglomeracions. L'Ajuntament i la comissió de Reis han anunciat que per continuar fent arribar la il·lusió als infants la cavalcada se celebrarà d'una manera diferent i s'adaptarà a les mesures de prevenció pel coronavirus.

Lluís Vall, regidor de Cultura de Gironella, ha explicat a Regió7 que «prenem aquesta decisió que els Reis no arribin pel riu Llobregat perquè, veient com està la situació, era totalment inviable concentrar més de mil persones a les roques del Pont Vell. La solució passa per fer una cavalcada per tots els carrers del municipi». Els Reis no arribaran a les roques però passaran pel 96% de carrers de la vila amb les seves carrosses per saludar els vilatans.

Així, petits i grans podran sortir al balcó o als portals per saludar-los. «En algun carrer concret no s'hi pot passar perquè és molt estret i el que recomanem a les famílies d'aquests llocs és que s'acostin als carrers més pròxims per on passen», explica Vall. L'Ajuntament no ha donat a conèixer la ruta concreta però afirma que ho farà pocs dies abans via xarxes socials perquè els gironellencs puguin planejar des d'on veuran els Reis. A més, el dia de la cavalcada, se'n podrà seguir la ubicació per les xarxes.

La cavalcada començarà més d'hora de l'habitual, a les 5, per poder finalitzar «a una hora raonable», diu Vall. En lloc de la tradicional rebuda a les roques del Pont Vell, un cop arribin Ses Majestats al poble els infants podran seguir la benvinguda per Youtube. Lluís Vall exposa que «hi haurà una benvinguda en streaming on els Reis Mags s'adreçaran als nens i nenes per YouTube».

Gironella també limitarà al màxim els acompanyants dels Reis Mags i les carrosses tindran menys patges reials. «En principi els Reis aniran acompanyats de pocs patges, reduirem al 90% la participació. Hi haurà les tres car-rosses, els tres Reis, i cada rei anirà amb quatre patges», exposa Vall. El que tampoc hi haurà seran caramels, una restricció imposada per la Generalitat i que farà que les cavalcades siguin realment poc habituals.