El Procicat, organisme de la Generalitat de Catalunya que fixa les restriccions per la pandèmia del coronavirus, ha aprovat que els transportistes professionals en ruta puguin consumir aliments i begudes a l'interior de les àrees de servei d'autopistes i carrete- res.

Les associacions i patronals de transportistes havien protestat en les últimes setmanes per la prohibició imposada el 16 d'octubre passat que les esmentades àrees només poguessin lliurar menjar per al seu consum fora de l'establiment, el que implicava que tampoc no es podia fer ús d'altres serveis del local.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) publicava ahir les mesures acordades pel Procicat dijous passat, entre elles les referides als serveis de restauració.

La normativa publicada indica que «en les àrees de servei d'autopistes i altres vies, les activitats de restauració es podran prestar exclusivament mitjançant el servei de lliurament en el mateix establiment».

Sense anunci previ del canvi acordat pel Procicat, el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya diu que, d'aquesta normativa, queden exclosos «els serveis de restauració per a transportistes professionals en ruta, i sempre aplicant de manera rigorosa les mesures higièniques i de seguretat establertes en el pla sectorial de restauració aprovades» per l'esmentat organisme.