Associacions cíviques de Barcelona han posat en quarantena la versió oficial de l'Ajuntament de Barcelona sobre l'incident ocorregut la tarda de dissabte, quan un agent de la Guàrdia Urbana va ferir greu d'un tret un indigent per repel·lir un intent d'agressió per part d'aquest amb un ganivet de grans dimensions. El rodamón és un home hongarès de 43 anys.

L'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos ha assumit la investigació del succés, que discorre en paral·lel a la causa interna de la pròpia Guàrdia Urbana, segons fonts de la policia catalana.

L'home va ser operat d'urgència a l'hospital de Sant Pau de Barcelona, on està ingressat a l'UCI en estat greu, segons ha explicat el director de la Fundació Arrels, Ferran Busquets. L'Ajuntament de Barcelona i l'esmentada fundació, dedicada a l'atenció a persones sense sostre, van informar ahir que l'home va arribar fa pocs mesos a la ciutat i que des de començaments d'estiu se li estava fent un seguiment des dels serveis socials per intentar buscar una sortida a la seva situació.

Busquet va assegurar l'indigent és un home «molt pacífic» i va demanar que no se'l criminalitzi perquè portés un ganivet. «Els sense sostre viuen al carrer amb tot el que necessiten, també un ganivet», va puntualitzar.