Catalunya rebrà 1.581 milions dels 8.000 milions d´euros de la segona assignació de Fons Covid per a les comunitats realitzada pel Govern central, i amb la qual es culmina el repartiment dels 16.000 milions habilitats fins ara per les autonomies.

El Butlletí Oficial de l´Estat (BOE) va publicar ahir dimecres les dues ordres ministerials d´Hisenda que estableixen la distribució d´aquests fons, pensats per pal·liar l´impacte negatiu de la pandèmia a les comunitats autònomes.

En concret, en els pròxims dies s´espera que es transfereixin els 474 milions procedents del tercer tram (el segon sanitari) i uns altres 1.107 milions el proper mes de desembre per compensar la menor activitat econòmica, segons va destacar en un comunicat la delegació del Govern central a Catalunya.

Aquesta transferència es suma als més de 1.246 milions que es van distribuir al juliol del primer tram sanitari i als 337 milions del setembre del tram educatiu.

Amb la suma de tots aquests traspassos de recursos, Catalunya, amb 3.166 milions d´euros, és la segona comunitat autònoma en volum de fons per combatre els estralls de la Covid-19, darrere de la de Madrid -3.346 milions -.

La delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, va assenyalar que «el Fons COVID-19 és la major transferència de recursos de la història i ha permès que les autonomies puguin avançar els recursos suficients als sectors més afectats per la pandèmia».

Amb la publicació aquest dimecres de les dues ordres ministerials es tanca l´assignació prevista dels 16.000 milions d´euros, després dels 6.000 milions distribuïts al juliol per al tram sanitari i els 2.000 milions del setembre de l´educatiu.

D´altra banda, El Diari Oficial de la Generalitat va publicar ahir la convocatòria per tramitar ja la nova línia d'ajudes directes per a autònoms i empreses del sector turístic afectats per la Covid-19, dotada amb 19 milions d'euros.

El sistema d'adjudicació serà el de la concurrència no competitiva i l'adjudicació per ordre de presentació, un sistema que la conselleria de Treball ha abandonat després de la polèmica dels autònoms.