França ha endurit des d'aquest dissabte el toc de queda a quinze departaments del país, les zones on la situació epidemiològica s'ha deteriorat més en les últimes setmanes. Ho va anunciar el portaveu de Govern, que també va avançar que els museus, teatres i cinemes no reobriran el 7 de gener. Els quinze departaments afectats, on el toc de queda passarà de les 20:00 a les 18:00 hores i fins a les 06:00 del matí, són a l'est i el sud-est de país, dividits en les regions de Gran Est, Auvenia-Roine-Alps, Provença-Alps-Costa Blava i Borgonya-Franc Comtat.

La mesura coincideix amb la decisió avançada dimarts passat pel ministre de Sanitat, Olivier Véran, que parlava de vint departaments afectats en lloc dels quinze en què finalment s'ha aplicat la restricció. La resta de país manté el toc de queda iniciat el 15 de desembre, entre les 20:00 i les 06:00 hora. «El toc de queda permet limitar les interaccions socials que hi pot haver en l'àmbit privat. Sabem que és aquí on el virus s'expandeix més. Avançant el toc de queda a les 18:00 hores limitem encara més les trobades», va dir el portaveu, Gabriel Attal, a la cadena TF1. Attal ha indicat que la setmana que ve tornaran a avaluar la mesura en funció de la situació epidèmica.

El portaveu de l'executiu va afegir que la reobertura de centres culturals prevista per al 7 de gener no es farà, després d'haver estat posposada ja un cop, el 16 de desembre. «No serà possible reobrir els establiments culturals el 7 de gener», va dir Attal, que no va precisar cap nova data sobre aquesta mesura.

Per la seva banda, la reobertura de bars, restaurants i gimnasos continua fixada pel proper 20 de gener. El govern descarta de moment un tercer confinament davant el temor repunt de l'epidèmia i una tercera onada. En l'últim dia, les autoritats van anunciar que hi va haver prop de 20.000 nous contagis, després dels més de 26.000 notificats dimecres i més d'11.000 dimarts.