El Govern va decidir ahir prorrogar dues setmanes més les restriccions vigents en aquest moment. Així doncs, durant 14 dies més es mantindrà el confinament municipal i el tancament del comerç no essencial els caps de setmana. També quedaran tancats els centres comercials, els establiments de més de 400 metres quadrats i els gimnasos. El propi secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, va indicar que el confinament municipal seguiria, tot i que l'alcaldessa de Barcelona havia demanat que fos metropolità i batlles de localitats petites havien reclamat que fos comarcal. Els indicadors de la covid van a la baixa però no així les hospitalitzacions i els crítics.

Argimon també va reconèixer que va ser un error l'obertura pel pont de la Puríssima i, en concret, passar del confinament municipal al comarcal. Per això, es va mostrar a favor de mantenir aquest confinament i va dir que, en tot cas, li sap greu pels petits municipis. «No pels grans, als grans hi pots fer de tot», va manifestar després que aquest dimarts l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, demanés passar al confinament metropolità. «A Barcelona ho podem fer tot», va insistir.

El secretari de Salut Pública va defensar mantenir el confinament municipal i va alertat que si els números no baixen s'hauran de prendre noves mesures. «Si les xifres van baixant sí i sinó haurem de buscar una altra fórmula», va respondre a Catalunya Ràdio en ser preguntat sobre mantenir el confinament municipal. En canvi, va descartar tocar els horaris de bars i restaurants i sí va dir que «estaria bé» avançar el toc de queda a les vuit del vespre. Va apostar per esperar uns dies, tot i dir que la situació és complicada i que d'alguna manera s'ha de «baixar la interacció i la mobilitat» per frenar els ingressos a l'UCI. «Anar a treballar i a casa», va dir.

Argimon va afirmar que els ingressats a les UCI ja estan per sobre dels que es van donar durant la segona onada, tot i que va apuntar que ara les taxes d'infeccions són inferiors. Malgrat això últim, el secretari va insistir que el problema està a les UCI i va alertarque «això s'ha d'aturar».

Va dir que amb les actuals mesures vigents s'ha aconseguit «frenar» el ritme ascendent però no baixar i que si això continua així caldran noves mesures. «Sé que això no agrada, s'entén però costa d'acceptar, però tenim menys coses a fer, anar a treballar i a casa», va afegir. Ell ara aposta per «aguantar les mesures uns dies més» per veure fins a quin punt les xifres comencen a baixar. Va avançar que segons les dades de què disposa Salut, aquest dimarts hi va haver una millora -una reducció del 12% respecte al mateix dia de la setmana anterior-. Sobre el toc de queda, es va mostrar favorable al seu avançament, tot i que va dir que si es quedés a les 22.00 hores no li preocupa perquè entre les 20.00 i aquesta hora no es concentra el major volum d'interacció social.