La Generalitat intervindrà a partir d'avui la residència Els Josepets de Vilanova i la Geltrú, que té un brot de coronavirus que ja afecta 42 residents, 37 dels quals són al centre i 5 a l'hospital. A més, Els Josepets ha perdut 8 usuaris que s'havien contagiat de covid-19, i té uns 22 treballadors positius. La decisió arriba després que l'Ajuntament demanés suport al Govern, i Salut constatés la «situació excepcional d'impossibilitat per mancances de recursos humans i materials». Salut gestionarà el centre de forma temporal durant 15 dies prorrogables segons la situació epidemiològica. Tant el consistori com l'equip directiu d'AISSA, entitat municipal que gestiona Els Josepets, agraeixen aquest suport.

Així mateix, AISSA ha rebut confirmació de Salut que aviat es podrà començar la vacunació a Els Josepets. Es començarà pels usuaris residents amb resultat negatiu de PCR i els treballadors no aïllats ni en quarantena, i després s'administrarà a les persones que es recuperin de la malaltia.

Segons la regidora de Dependència, Mercè Mateo, «la immunització a través de la vacunació aportarà més seguretat i tranquil·litat, i sobretot qualitat de vida, als residents a mitjà termini». Mentrestant, al centre segueixen fent proves PCR. Divendres es van detectar sis positius nous i dimarts es faran més proves.

Des de l'inici de la pandèmia s'ha detectat un total de 28.325 casos entre persones que viuen en residències per a gent gran tenint en compte els confirmats per PCR o test d'antígens. Amb la resta de proves, el nombre total de casos des de l'inici de la pandèmia en centres geriàtrics puja fins als 30.950. En el darrer balanç del Departament de Salut, se'n van notificar 171 de nous. D'aquestes persones, 8.235 han resultat víctimes mortals del coronaviurs, 5 més que en el balanç previ.