La policia holandesa ha detingut més de 180 persones pels aldarulls contra les restriccions de confinament. Les protestes de diumenge i dilluns van esclatar després de la imposició d'un toc de queda de 21 h de la nit a les 4.30 h del matí que durarà fins a almenys el 9 de febrer. Els incidents han tingut lloc arreu del país, a ciutats com Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, La Haia, Breda, Arnhem, Tilburg, Enschede, Apeldoorn, Venlo i Roermond, entre d'altres. Segons recull la premsa local, la policia antidisturbis ha utilitzat canons d'aigua i gasos lacrimògens per dispersar les protestes. D'altra banda, les autoritats belgues temen que les protestes s'estenguin a les ciutats frontereres de Flandes aquesta setmana.

El primer ministre holandès, Mark Rutte, ha condemnat els aldarulls en una entrevista a un mitjà local i ha titllat els fets de "violència criminal". "No té res a veure amb la lluita per la llibertat. No prenem aquestes mesures per divertir-nos. Ho fem perquè estem combatent el virus i és el virus el que ens treu la nostra llibertat", ha dit.

Diversos alcaldes holandesos han anunciat que introduiran mesures d'emergència per evitar més aldarulls.

Les ciutats frontereres de Bèlgica temen que les protestes s'escampin per Flandes i repeteixin el mateix comportament. L'alcalde del municipi belga de Turnhout ja ha anunciat que "no tolerarà les reunions" i que "la policia local està preparada" per si cal intervenir, segons recull De Standaard.