La candidata d'En Comú Podem, Jéssica Albiach, va advertir ahir que a les eleccions del 14 de febrer s'haurà d'escollir entre «un Govern amb JxCat i Laura Borràs imputada per corrupció» o un executiu «amb l'educació al centre».

La líder dels comuns es va referir així al suposat cas de fraccionament de contractes quan Borràs dirigia la Institució de les Lletres Catalanes. En un acte sectorial sobre educació a Terrassa, Albiach va acusar el Govern «d'inacció» perquè no ha garantit el dret a l'educació i va afegir que l'actual Govern «no l'ha prioritzat».

Per tot això va defensar un govern d'esquerres que «garanteixi la igualtat d'oportunitats». Aquest executiu el va contraposar també a ERC i la CUP. «No sabem si ERC vol la via unilateral o el diàleg, i la CUP diu una cosa i la contrària», va retreure.

La candidata va defensar la necessitat d'avançar cap a un nou model curricular més basat en competències i la reversió de les retallades, que va lamentar que el Govern no ha posat en pràctica. També va recordar que va ser el Síndic de Greuges qui va acabar posant sobre la taula el Pacte Nacional contra la segregació «perquè veia que la Generalitat no ho feia».