Ha passat gairebé un any des que el diari Ara destapés un presumpte cas d'assetjament sexual en la Conselleria d'Exteriors a càrrec del cap de gabinet i mà dreta del llavors conseller, Alfred Bosch. Carles Garcias havia estat denunciat per diverses víctimes. El cas va provocar la dimissió de Bosch en quedar en evidència que el cas havia estat tractat en els òrgans del seu partit, ERC, però no en els canals dels quals disposa la institució de la Generalitat. Han fet falta tres informes per arribar a una decisió, i aquesta ha estat la d'obrir un expedient sancionador a Bosch, per «la presumpta infracció de principis ètics i normes de conducta d'alts càrrecs».

L'exconseller es va felicitar ahir que s'incoi aquest expedient per a poder defensar-se i va denunciar «indefensió» en aquest cas. Un cas que ha generat un profund malestar en l'ala del Govern sota tutela de Junts per Catalunya. Una incomoditat manifesta amb una tramitació de mesos malgrat que l'executiu ha fet bandera de la tolerància zero contra casos d'assetjament i agressió sexual.

«A tots ens agradaria que l'Administració anés amb més celeritat a l'hora de treballar, no ha estat en aquest cas, però més enllà dels terminis crec que és important que s'ha anat avançant», va assumir la portaveu del Govern i titular de Presidència, Meritxell Budó.