27 de febrer de 2021
27.02.2021
Regió7

Sánchez i Casado tornen a creuar-se retrets pel bloqueig del Poder Judicial

El PP rebutja que el PSOE proposi els jutges José Ricardo de Prada i Victoria Rosell, propers a Podem

26.02.2021 | 22:45
Seu del Consell General del Poder Judicial, a Madrid

Tant el Govern com el PP havien enviat senyals aquests últims dies que la renovació del Consell General de Poder Judicial (CGPJ) i d'altres òrgans constitucionals estava a punt de completar-se. Superats els dos anys de bloqueig per part del partit de Pablo Casado, la Moncloa i el cap de l'oposició es disposaven a signar el seu primer gran pacte, després del pròleg que va suposar dijous l'acord sobre la nova cúpula de RTVE.

Amb tot, ahir a la matinada, després d'un altre llarg dia de reunions i trucades, totes dues parts van fer saber, en un missatge comú pactat, que hi ha «esculls» que impedeixen assolir l'acord per ara. Pedro Sánchez i Casado es van creuar retrets mútuament. El primer el va acusar de posar «vetos»; el segon, de «polititzar» la justícia. «Quan es busca un acord, les parts tenen la certesa que hauran de renunciar a alguna cosa, sense vetos, buscant amb coratge el pacte a través del diàleg», va sentenciar el president de Govern en una roda de premsa a la Moncloa. «El PP havia optat pel camí de la moderació, de l'acord i del diàleg. Avui [ahir per al lector]el que hem vist és al contrari, un PP que uns dies diu unes coses i altres fa la contrària», va insistir. Sánchez va demanar als populars que «recapacitin» i demostrin que l'acord sobre RTVE «no ha estat flor d'un dia».

Casado va convocar al matí els seus col·laboradors del comitè de direcció per explicar-los l'estat de la qüestió. Els va dir que el principal problema és que el PSOE manté la seva proposta de designar com a vocals el jutge José Ricardo de Prada, que va treballar en el cas Gürtel, i Victoria Rosell, actual delegada contra la Violència de Gènere. El PP els veta tots dos per considerar-los afins a Podem. «Quan Sánchez i Iglesias s'aclareixin en les seves baralles internes, ja ens ho diguin», els va deixar anar Casado als seus. A Génova consideren que el vicepresident morat no abandona la seva obstinació amb aquests dos noms perquè està fent pagar al cap de l'Executiu els seus últims enfrontaments per les polítiques d'igualtat i d'habitatge.

Segons els conservadors, Prada no ha estat elegit pels seus companys dins el torn judicial ni ha recollit avals per a això. Quant a Rosell, Casado creu que això seria permetre «portes giratòries entre política i justícia». «Cap polític pot ser vocal del CGPJ com ha passat fins ara», va assegurar el líder del PP. Sánchez no va voler fer referència directa a Prada i Rosell, encara que de manera implícita sí que va confirmar que formen part del problema

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook