Les dues candidatures que concorrien a les eleccions per la direcció general de l'Institut del Teatre, l'encapçalada per Magda Puyo i la d'Anna Estrada, s'han retirat, segons ha avançat Catalunya Ràdio i ha confirmat l'ACN. Puyo ja va renunciar quan va presentar la seva renúncia al càrrec i Estrada ho va fer aquest dimecres a la tarda, quan va presentar una instància a l'Institut. La presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, va assenyalar aquest dimecres que s'està treballant per trobar en el menor temps possible una nova direcció per a l'Institut del Teatre, després de la denúncia d'una vintena d'estudiants per assetjament sexual i abús de poder d'alguns docents.

Marín va assegurar que des de llavors han rebut noves denúncies a través de la comissió creada per abordar el cas i també de manera presencial. L'objectiu, diu, és fer efectiu un nou equip directiu per liderar la feina que es fa des de l'Institut del Teatre, motiu pel qual "s'estan fent tots els treballs" per designar-lo.

Marín ha assegurat que prèviament la Diputació de Barcelona no tenia coneixement dels casos denunciats "fins que es van tenir notícies a través d'un mitjà de comunicació", moment en què es va crear la comissió específica per abordar la situació generada. "La nostra idea és estar alerta del que passi a partir d'avui, aturar aquest tipus de comportaments fets públics, treballar per esbrinar què va passar i generar una nova dinàmica dins de l'Institut del Teatre", assenyala.