03 de abril de 2021
03.04.2021
Regió7

El PSOE impugna la llista d'Ayuso per l'empadronament de Cantó

Els socialistes denuncien que l'exdirigent de Ciutadans no compleix els requisits per ser part de la candidatura

02.04.2021 | 23:27
El PSOE impugna la llista d'Ayuso per l'empadronament de Cantó

El PSOE va registrar ahir una denúncia davant la Junta Electoral Provincial de Madrid en què impugna la candidatura del PP a les eleccions autonòmiques del proper 4 de maig. Els socialistes consideren que la inclusió de Toni Cantó com a número 5 a la llista encapçalada per Isabel Díaz Ayuso incompleix la normativa. L'exlíder de Cs a les Corts Valencianes, segons el PSOE, es va empadronar a la Comunitat de Madrid fora de temps.

En la seva denúncia, avançada per Eldiario.es, els socialistes madrilenys consideren que Cantó, el fitxatge estrella del PP per a aquests comicis, «no té la condició d'elector, resident, i del veïnatge civil a la Comunitat de Madrid a data 1 de gener del 2021», tal com exigeix ??la legislació electoral.

Els socialistes, que demanen que l'ex-dirigent de Cs no sigui proclamat candidat, recorden unes declaracions del mateix Cantó el 25 de març passat, en què va admetre que només portava «uns dies» empadronat a Madrid «per buscar feina».

«Per tant, segons aquests fets, a més de la declaració pública del seu cessament com a diputat de les Corts Valencianes el 17 de març de l2021, la condició d'empadronament en un municipi de la Comunitat de Madrid, que atorga el veïnatge madrileny, i, per tant, la condició d'elector i elegible, no s'hauria produït, no només abans de l'1 de gener del 2021, sinó un cop convocades les eleccions després de l'11 de març de 2020. En conseqüència, el senyor Cantó no podria reunir la condició d'elegible per a les eleccions del 4 de maig de 2021, perquè no pot ser elector en aquests comicis, per no ser veí de la comunitat de Madrid l'1 de gener del 2021, ja que el seu empadronament, la seva residència habitual, i el seu treball fins almenys el 17 de març, i per tant, el seu caràcter d'elector i elegible, corresponia a la Comunitat Valenciana», conclou la denúncia.

Paral·lelament, el PSOE madrileny va desplegar una pancarta a la capital, de 29 per 22 metres, que cobreix la façana del Palau de la Premsa, en la qual insten la ciutadania a evitar «el Govern de Colom» i que arribi la «ultradreta» per dirigir les institucions. La pancarta també anima a seguir el programa socialista cada dia en streaming.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook