L'Agència d'Aliments i Medicaments dels EUA (FDA, en anglès) té previst autoritzar la setmana vinent l'ús de la vacuna contra la Covid-19 segons va informar aquest dilluns 'The New York Times'.

El diari, que esmenta fonts anònimes de l'Administració federal, assenyala que la decisió pot arribar a principis de la setmana vinent i que, després, els Centres de Control i Prevenció de Malalties (CDC, en anglès) es reuniran immediatament per fer recomanacions sobre l'ús de la vacuna en aquesta franja d'edat.

Pfizer va sol·licitar el mes passat a les autoritats nord-americanes que s'autoritzi l'ús d'emergència de la seva vacuna entre els infants d'entre 12 i 15 anys, després de portar a terme un estudi amb 2.260 individus que va mostrar una eficàcia del 100% en aquest grup d'edat.

Segons la farmacèutica, la vacuna va ser «ben tolerada pels nens i els efectes secundaris van ser en general consistents amb els observats en participants d'entre 16 i 25 anys.

La FDA va confirmar el 8 de desembre la seguretat i eficàcia de la vacuna de la Covid-19 de Pfizer i BioNTech per a persones de més de 16 anys en una primera anàlisi prèvia a la seva autorització.

Ara s'espera que n'aprovi l'ús per als nens de 12 a 15 anys, cosa que permetria vacunar milions de persones addicionals als Estats Units, on uns 100 milions de persones -un terç de la població- han completat la seva vacunació fins ara.

La nord-americana Pfizer també ha iniciat assajos clínics de la seva vacuna en nens d'entre 6 mesos i 11 anys.

Segons els experts, la immunització de nens, que suposen al voltant d'un 20% de la població dels EUA, és essencial per posar fi a la pandèmia de coronavirus, i assenyalen que és poc probable que el país arribi a la immunitat col·lectiva fins que els menors siguin també vacunats.

Moderna, per la seva banda, va anunciar que havia iniciat els assajos clínics de la seva vacuna contra a la Covid-19 en menors de 12 anys el 16 de març, una cosa que va començar per a adolescents entre 12 i 17 anys el desembre passat.