Segueix-nos a les xarxes socials:

Montserrat prega per a la fi de la pandèmia en una 'marató' d'oracions per tot el món

250 persones participen en la pregària del rosari a la Basílica, en una iniciativa promoguda pel papa Francesc

Montserrat prega per a la fi de la pandèmia en una 'marató' d'oracions per tot el mónLaura Fíguls

 El Santuari de Santa Maria de Montserrat ha acollit aquest dissabte una pregària per demanar la fi de la pandèmia del coronavirus i dedicada especialment als voluntaris. L'oració s’emmarca en una iniciativa del papa Francesc que implica 30 santuaris d'arreu del món i que proposa una 'marató' d’oracions, una cada dia del mes de maig. 250 persones han omplert la Basílica, l'aforament màxim permès per les normes de la covid-19, i algunes desenes més han seguit l'oració des de l’exterior. Montserrat va ser escollit com un dels santuaris més emblemàtics i representatius del món pel Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització, que organitza aquestes oracions.

Segons el comunicat que la Santa Seu va fer arribar a Montserrat, «cada santuari del món està convidat a resar en la forma i el llenguatge en què s’expressa la tradició local, per invocar la represa de la vida social, del treball i de les nombroses activitats humanes que es van suspendre durant la pandèmia». En aquest cas, es resarà el rosari «habitual» que es fa a Montserrat, segons ha explicat el rector del Santuari de Santa Maria, el Pare Joan Maria Mayol, però aquesta vegada es farà en català i en castellà. Serà presidit pel Pare Abat, Josep Maria Soler, i també comptarà amb la participació de l’Escolania, amb el cant de l’avemaria i la Salve Regina. En conjunt, la pregària d’avui s’adreçarà especialment als voluntaris de la pandèmia, que és el que ha demanat el Vaticà per a la sessió de Montserrat.

La tria dels santuaris s’ha fet des del Pontifici Consell per a la Promoció de la Nova Evangelització que, segons el Pare Mayol, coneix bé Montserrat perquè s’hi va fer el tercer congrés europeu de santuaris, i diu que en aquest cas també «va agradar» la idea de donar un àmbit internacional a un santuari de la Península.

Prem per veure més contingut per a tu