L’oenagé Proactiva Open Arms, a través del seu fundador, Oscar Camps, ha fet públiques les fotografies dels cadàvers d’uns nens semienterrats a la sorra d’una platja de Líbia. Els menors haurien arribat a la costa moguts per les onades després de naufragar l’embarcació en la qual viatjaven rumb a Itàlia juntament amb els seus familiars.

«Encara estic en xoc per l’horror de la situació, nens petits i dones que només tenien somnis i ambicions per viure. Han estat més de tres dies abandonats en una platja de Zawara, a Líbia», ha piulat Camps, que ha acompanyat el text amb les fotografies.

Les imatges recorden la d’Alan Kurdi, el nen de tres anys que va ser trobat de cap per avall en una platja turca el 2015: Una imatge que va donar la volta al món i que s’ha convertit en icona del drama dels immigrants i refugiats.

La periodistes italiana Nancy Porsia, especialista en temes d’emigració, ha afirmat que els cossos van ser trobats dissabte. La reportera ha afegit que l’exèrcit libi es va encarregar de recollir els cadàvers i enterrar-los al cementiri d’Abu Qamash, segons informa el diari britànic ‘The Guardian’.

El primer ministre italià, Mario Draghi, ha expressat el seu estupor i ha qualificat les imatges d’«inacceptables»

Milers de refugiats han partit de Líbia cap a la costa d’Europa durant les últimes setmanes, aprofitant el bon temps i que el mar està en calma, moment que aprofiten els traficants de persones. Fa una setmana, uns 50 migrants i refugiats van morir després d’enfonsar-se l’embarcació en la qual viatjaven. La pastera havia partit des de Líbia amb més d’un centenar de persones a bord, segons l’Organització Internacional per a les Migracions (OIM), que va donar assistència als supervivents a Tunísia.