El primer avió militar espanyol ha sortit de Kabul, la capital de l'Afganistan, aquest dimecres al migdia camí a Dubai amb un grup d'evacuats. El govern espanyol ha mobilitzat fins ara tres avions per repatriar ciutadans de nacionalitat espanyola i de col·laboradors afganesos. L'avió ha sortit de Dubai aquest dimecres al matí, segons ha anunciat en una piulada a Twitter el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que també ha informat que una tercera aeronau medicalitzada de les forces armades ha sortit aquest matí de Madrid cap a Dubai "per col·laborar en les tasques de repatriació".

Espanya va enviar a Dubai un primer avió de l'exèrcit dilluns a la nit des de Saragossa i una segona aeronau va sortir ahir dimarts. En una altra piulada, Sánchez ha dit que segueixen l'operació amb els ministres d'Exteriors i Defensa. "Estem treballant perquè l'operació d'evacuació a l'Afganistan es desenvolupi amb la màxima seguretat", ha dit.

Arribarà aquesta matinada a Torrejón de Ardoz

El primer avió amb ciutadans espanyols i col·laboradors de l'operatiu de repatriació d'Espanya arribarà aquesta matinada a la base militar de Torrejón de Ardoz. Els ministres d'Exteriors, Unió Europea i Cooperació, José Manuel Albares; i d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, Jose Luis Escrivá, rebran al grup. El primer avió militar espanyol ha sortit de Kabul, la capital de l'Afganistan, camí a Dubai aquesta tarda. El govern espanyol ha mobilitzat fins ara tres avions per repatriar ciutadans de nacionalitat espanyola i de col·laboradors afganesos.