Diversos centenars de persones (unes 450, segons la Guàrdia Urbana) es van concentrar ahir a la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona en solidaritat amb les nenes i les dones de l’Afganistan i en defensa dels seus drets.

La concentració va estar convocada per Ca la Dona amb el suport de 80 entitats més, que s’han adherit al comunicat en què reclamen el reconeixement immediat d’asil polític a les persones que fugen de l’Afganistan, especialment a les dones i nenes afganeses.

En la concentració, celebrada sota el lema «Afganistan: per una vida digna i en llibertat», els organitzadors van deixar a terra una pancarta en la qual es llegia: «Contra la guerra i l’integrisme, pels drets de les dones de l’Afganistan».

Durant la manifestació es van pronunciar discursos en suport a les dones i es van escoltar càntics de solidaritat amb el poble afganès.

També es van poder veure pancartes com «no les deixem soles», «no soc lliure mentre una altra dona sigui presonera» i «SOS dones afganeses».

Responsables de l’associació Ca la Dona volen exigir als governs «tots els mecanismes polítics per posar fi a les violències a l’Afganistan» i expressen el seu rebuig total a totes les formes de violència, opressió i repressió que s’exerceixen sobre les dones afganeses.

A més, es mostren crítics amb els recursos que s’han enviat des dels EUA i els seus aliats, ja que creuen que mai han tingut com a objectiu principal «l’educació, els hospitals o millorar la vida de la població civil».